Imunitate scazuta

Sistemul imunitar cuprinde celulele albe din sange, anticorpi si alte substante care lupta impotriva microbilor şi, astfel, ne apara impotriva infectiilor. Atunci cand corpul nostru este asaltat in permanenta de infectii (aparitia gripei de mai multe ori in decursul unui an), perioada de vindecare a infectiilor depaseste o luna sau apar infectii in locuri neobisnuite (herpesul in zona gurii),  putem suspecta ca principala cauza care a condus la aparitia acestora a fost imunitatea deficitara a corpului.

Un deficit imun pe termen lung este de obicei rezervat pentru o imunitate grav slabita, care poate fi: temporara - precum cele mai multe deficiente ale sistemului imunitar achizitionate, sau permanenta - precum deficientele ereditare ale sistemului imunitar si SIDA.

De asemnea, in mediul extern exista o serie de factori care influenteaza sanatatea sistemului imunitar si, de aceea, trebuie sa avem grija sa ne protejam cat mai mult cu putinta. Se stie inca din cele mai vechi timpuri ca in anotimpurile reci, frigul are un impact foarte mare asupra imunitatii si poate provoca afectiuni grave daca nu avem grija de sanatatea noastra, insa acest lucru nu trebuie privit numai ca un aspect negativ asupra sistemului imunitar deoarece schimbarile bruste de temperatura reprezinta un real antrenament pentru corpul nostru, ajutandu-l sa se caleasca si sa reziste cat mai bine la stimulii exteriori.

Multi dintre noi comit greseli care au rezultate nefaste asupra sanatatii sistemului imunitar cum ar fi: dusurile fierbinti care nu fac bine corpului asa cum am fi tentati sa credem deoarce acestea fac ca organismul nostru sa fie mult mai sensibil la schimbarile de temperatura, in timp ce dusurile cu apa potrivita antreneaza vasele sanguine.

O alta greseala pe care o facem este apelarea la antibiotice tari pentru tratarea oricarei potentiale afectiuni. Substantele cu actiune bactericida omoara, pe langa germenii patogeni, si locatarii folositori ai intestinului, bacteriile "bune", ce participa la desfasurarea normala a digestiei si ajuta la prevenirea imbolnavirilor. In acelasi timp, sunt distruse si bacteriile protectoare de pe suprafata pielii, ceea ce duce la dezechilibrarea florei intestinale si vaginale, o piele hipersensibila si un sistem imunitar slabit.

Cele mai intalnite simptome care indica un sistem imunitar deficitar sunt:

  • Infectiile cronice si dese;
  • Oboseala constanta si letargia;
  • Insomnia, depresia si cearcanele;
  • Aparitia reactiilor alergice la aproape orice

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/despreimunitate/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 664

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/despreimunitate/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 667