Beneficiile propolisului asupra imunității tale

Propolisul este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale, fiind folosit în scopuri terapeutice încă din cele mai vechi timpuri până în prezent. Acesta este considerat cel mai puternic medicament antiinfecțios cunoscut,  fiind un aliat natural puternic în lupta cu răceala și gripa.

Propolisul este o adevărată barieră de protecție datorită amestecului de substanțe rășinoase, culese de pe cel puțin 20 de specii de arbori.  Acțiunea acestuia este diversificată, tratând nu mai puţin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri (incluzând şi varietăţile lor) .

Propolisul este eficient în tratarea febrei, răcelii și gripei, virozelor respiratorii, tusei, bronșitei, pneumoniei, faringitei, sinuzitei, gastritelor și ulcerului de stomac, colitei, enterocolitei, paraziților intestinali, infecțiilor reno-urinare, precum și în tratarea eczemelor infecțioase, micozelor, rănilor deschise și arsurilor, gingivitei, parodontozei și altor probleme ale cavității bucale.

În plus, spre deosebire de alte medicamente, propolisul acționează eficient împotriva bacteriilor dăunătoare, fără a le distruge pe cele bune, cum se întâmplă cu antibioticele obișnuite. De asemenea, propolisul nu provoacă efecte secundare, stimulând buna funcționare a organismului, în general. 

Beneficiile propolisului:

 1. Întărește sistemul imunitar
 2. Elimină și ameliorează probleme ale cavității bucale
 3. Tratează răceala și durerile în gât
 4. Tratează afecțiunile gastro-intestinale 
 5. Previne și tratează otita
 6. Vindecă herpesul
 7. Ajută la vindecarea arsurilor

Compoziția procentuală a propolisului:

 1. 50%- Rășini și balsamuri
 2. 30%- Ceară
 3. 5%- Polen
 4. 10% - Fracții flavonoidice
 5. 5%- Diverse substanțe

De-a lungul timpului, propolisul a fost folosit în compoziția diverselor medicamente și suplimente alimentare, precum gama E.P.I.D. de la Ropharma, eficientă în afecțiunile gâtului, ale cavității bucale, ale tractului respirator superior și pentru întărirea sistemului imunitar.

Gama E.P.I.D. (Extract de propolis dispersabil în apă, decerat) este una variată, cu suplimente naturale atât pentru adulți ( EPID Propolis Immunepid Adulți, EPID Propolis Extract Hidroalcoolic,  EPID Propolis + ZN, EPID Propolis Spray cu plante aromatice, EPID Propolis Naso Spray), cât și pentru copii (EPID  Propolis Junior, EPID  Propolis Immunepid Junior, EPID Propolis Flu Junior, EPID Propolis Spray Junior, EPID Propolis Tus Junior).

METODA E.P.I.D. 

Constă în eliminarea selectivă a cerii, a reziduurilor stupului și a componentelor secundare majore și se bazează pe utilizarea unor solvenți naturali (alcool și apă) și a unei tulpini probiotice (Lactobacillus helveticus), care posedă o enzimă specifică, cu activitate esterazică, capabilă să degradeze esterii acidului cafeic, considerat responsabil de principalele reacții alergice.

EPID Propolis este rezultatul cercetărilor științifice și a calității produselor și garantează un grad ridicat de puritate, un conținut standardizat în polifenoli și un conținut redus de substanțe alergice.