Cauzele imunitatii scazute

Semne care iti arata imunitatea scazuta


Exista persoane care simt lipsa de energie si oboseala mai repede decat de obicei, iar pe langa aceste lucruri, racesc mai des, durata racelii prelungindu-se mai mult decat de obicei. Aceste lucruri pot fi cauzate de o imunitate scazuta. Stim ca imunitatea organismului este un sistem protector care apara organismul de microbi, substante alergice, celule anormale, proteine straine si alti virusi daunatori corpului.

Cele mai multe persoane au o imunitate normala, dar se intampla ca organismul sa se deprecieze in conditii de mult stres sau alimentatie dezechilibrata, iar din cauza aceasta imunitatea scade cel mai adesea.

Care sunt motivele pentru care imunitatea se depreciaza?


Unii oameni se nasc cu defecte ale sistemului imunitar, altii sufera de un sistem imunitar suprasolicitat care este vulnerabil la infectii create de patogeni.

Imunitatea poate sa scada drastic din cauza aparitiei unor boli precum diabet zaharat, lipsa splinei, SIDA, dar si din cauza unor tratamente aplicate pentru respingerea organelor transplantate, tratamente anticanceroase cu citostatice, etc.

Imunitatea nu este redusa numai din cauze medicale, se poate ca sistemul imunitar sa slabeasca din cauze care au legatura mai mult cu stilul de viata. Astfel, aceste cauze constau in stres sever, emotii negative pe o perioada lunga de timp, consum exagerat de zahar, fumat, sedentarism, obezitate, alergii alimentare, malnutritie, deficit de vitamina D, consum crescut de grasimi animale, orice exces de zahar, sare si grasimi, dar si din cauza consumului exagerat de alcool. Toate aceste elemente care stabilesc stilul de viata al unei persoane pot  duce in timp la scaderea imunitatii.

Pentru a afla daca imunitatea este scazuta se recomanda ca persoana in cauza sa consulte un medic specialist care poate aprecia corect care este problema.


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/despreimunitate/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 664

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/despreimunitate/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 667