Diagnostic si tratament pentru imunitatea scazuta

Sunt oameni care racesc o perioada indelungata de timp, de la inceputul sezonului rece pana tarziu in primavara. Pe langa acest lucru, reactiile alergice frecvente si infectiile repetate pot fi semne ale unui sistem imunitar vulnerabil. Capacitatea corpului de a se apara variaza de-a lungul vietii, de exemplu varstnicii, sugarii si femeile gravide au un sistem imunitar scazut din cauza fragilitatii organismului. Acest fenomen se poate manifesta si in perioadele de adolescenta din cauza schimbarilor hormonale  si in perioadele de convalescenta.

Simptome ale imunitatii slabite:

 1. Oscilatia greutatii

  Daca in ultima perioada ati observat o ingrasare sau slabire rapida si nu aveti un motiv pentru acest lucru, atunci exista o problema cu organismul vostru. Aparitia unor boli sau infectii pot consuma multa energie si astfel se ajunge la pierderi in greutate. De asemenea, cresterea in greutate nu este un lucru benefic pentru sanatatea corpului, putand perturba activitatea sistemului imunitar. In aceste cazuri este recomandata o alimentatie sanatoasa constituita din multe fructe, substante proteice. Practicarea unui sport sau cel putin a unor exercitii fizice pot fi benefice organismului.

 2. Activarea frecventa a herpesului

  Herpesul este un virus care are doua variante de manifestare: este responsabil de aparitia unor leziuni la nivelul pielii, buzelor si de producerea unor leziuni la nivelul organelor genitale. Ambele variante sunt contagioase, iar la o imunitate scazuta se pot reactiva in acelasi loc.

  Totusi organismul este responsabil cu fabricarea unor anticorpi care nu au puterea de a face sa dispara infectia, dar ii poate reduce din manifestare.

 3. Oboseala si lipsa energiei

  Din cauza stilului de viata multi oameni pot suferi de o imunitate scazuta. S-a descoperit ca stresul si emotiile negative care se prelungesc pe o perioada lunga de timp pot fi cauzatoare de slabirea organismului. Viata este traita intr-un ritm alert, iar corpul nostru incearca sa se adapteze la schimbarile prin care trecem din viata de zi cu zi. Cu toate acestea, putem sa avem mai multa grija de sanatatea noastra fizica si psihica printr-o alimentatie echilibrata, odihna si relaxare atunci cand simtim oboseala si stresul ca ne depasesc. De asemenea, exista vaccinuri care ne pot intari organismul si ne pot aduce la o imunitate normala.

 4. Ciuperci nocive

  In mod normal ciupercile sunt inofensive pentru organism, chiar si in acest caz, se pot produce infectii care sunt semn al unui sistem imunitar scazut.

  Candida albicans este o ciuperca care se gaseste la nivelul cavitatii bucale, intestin si vagin. Aceasta nu creeaza in mod normal probleme, dar daca organismul are o imunitate fragila, ea se poate manifesta si se poate inmulti, ducand la aparitia candidozei.

Intarirea sistemului imunitar

Un tratament eficient pentru o imunitate scazuta poate consta in vaccinare, care este important pentru prevenirea anumitor boli si reprezinta o metoda de imunizare activa.

Administrarea vitaminelor ajuta la apararea celulelor impotriva unor germeni, astfel este recomandata administrarea vitaminei C, reprezentand un antioxidant important pentru mentinerea sanatatii.  Administrarea zincului este benefica pentru buna functionare a creierului si a activitatii neuronale.

Un alt tratament eficient este cel pe baza naturala care este reprezentat de suplimente naturale si ceaiuri relaxante din plante.


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/despreimunitate/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 664

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/despreimunitate/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 667